HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Manege lessen

De Lessen

Zeven dagen per week bieden wij lessen aan voor elk niveau. Door de variatie aan manegepaarden hebben we voor (bijna) iedereen een geschikt paard.

De meeste lessen die we aanbieden zijn dressuurlessen. Maar we hebben ook springlessen, voltigeles en buitenritten. Op donderdagavond hebben we zelfs een carrousselles!

Tijdens de dressuurlessen is de basis (ver)kennen natuurlijk het allerbelangrijkste. Dit komt dan ook zeker in elke les weer terug. Samen met de instructrice zal er gekeken worden naar jouw niveau, op basis hiervan krijg je oefeningen tijdens je les. Zo kom je elke les weer een stapje verder in jouw kennis en kunnen.

Er zijn enkele springlessen; voor de springlessen dien je gevorderd te zijn. Gezamenlijk bouwen we de hindernissen op en af. Ben je nog niet gevorderd, maar wil je wel graag de beginselen leren van het springen? Schrijf je in voor de springmiddagen! Op deze middagen leer je de basis van het springen, zowel theoretisch als praktijk gericht. Zie het kopje ‘activiteitenkalender’ voor de data.

Op maandagavond hebben we een vast uurtje, welke met mooi weer naar het bos gaat. Even lekker ontspannen voor zowel ruiter als paard! Zondagmiddag gaan we (zomers) op inschrijving naar het bos. Verder mag er als groep zijnde altijd aangegeven worden, dat jullie graag een keer naar het bos willen.

Dat we op donderdagavond een carrousselles hebben, laat zien dat we de input van onze klanten belangrijk vinden! De klanten uit deze les hebben dit verzoek namelijk ingeleverd bij hun instructrice.  Alle ideeën zijn welkom! In overleg is er veel bij ons mogelijk.

Het maximum aantal personen in één les is 10 personen. Liever meer één op één aandacht? Dat kan! Je kunt bij je instructrice een privéles afspreken.

Wat wordt er van jou verwacht als ruiter zijnde?

Uiteraard verwachten we dat je in alle tijden veilig te werk gaat. Het paard is een dier, geen robot. Een paard kan dus altijd anders reageren, dan dat jij verwacht. Wij vinden het belangrijk dat je de huis-en rijbaanregels hebt gelezen en kent.

We verwachten van iedereen die bij ons komt paardrijden dat je minimaal een half uur van te voren aanwezig bent. Zo heb je alle tijd om jouw paard klaar te maken voor de les. Een goede poetsbeurt is immers het minste wat je jouw paard kunt terug geven, voor het harde werken tijdens de les.

Ben je helaas verhinderd? Meld dit minimaal 24 uur van te voren. Anders wordt de les in rekening gebracht.