HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

FNRS

FNRS

Als bedrijf zijn we aangesloten bij de FNRS.

De FNRS is een branchvereniging. Zij vertregenwoordigen ruim 400 paardenbedrijven in heel Nederland. Alle hippische bedrijven kunnen zich aansluiten, mits ze voldoen aan de normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Zo wordt de kwaliteit van de hippsiche sector hoog gehouden. Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat een FNRS-bedrijf de zaken goed voor elkaar heeft. Voor mens en dier.

De drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een FNRS-bedrijf

  • Veilige accommodatie met gediplomeerde instructie
  • Uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard
  • Oog voor het welzijn van de paarden en mensen

http://www.fnrs.nl

 

Kwaliteit

FNRS bedrijven staan voor kwaliteit. Het hoeft niet chique te zijn, maar het is wel belangrijk dat het schoon, netjes en comfortabel is, dat de veiligheid en het dierenwelzijn bovenaan staat, en iedereen de juiste papieren heeft en wet- en regelgeving wordt nageleefd.  Daarom vindt ook bij ons FNRS bedrijf eens in de 2,5 jaar een sterrenkeuring plaats. Zo weten we dat alles in orde is.

Wist je dat onze manege maar liefst vijf (!) sterren heeft?

 

 

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Bedrijven kunnen alleen lid worden van de FNRS als ze voldoen aan strenge veiligheidseisen. Daarvoor werken we samen met de stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kun jij op een veilige manier leren paardrijden. Je herkent een FNRS-manege aan het blauwe bord met het logo van de FNRS en aan het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

 

 

Welzijn

Dierenwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopend bedrijf: gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor goede prestaties. EN met dieren werken brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de sterrenkeuring wordt daarom een welzijnsquikscan uitgevoerd. In de quikscan wordt naar 27 punten gekeken, waaronder het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

 

 

KNHS

De FNRS werkt samen met de sportbond, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Als klant van een FNRS-bedrijf word je ook lid van de KNHS. Dit zorgt ervoor dat je aanvullend verzekerd bent via een collectieve ongevallenverzekering en dat je kunt deelnemen aan de ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je ieder kwartaal het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. De jongste ruiters t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

http://www.knhs.nl

 

 

Ruiterpaspoort

Wanneer je eerder bij een FNRS aangesloten manege hebt gereden, dan heb je  waarschijnlijk al een ruiterpaspoort. Ben je helemaal niet bekent bij het FNRS, dan willen wij jou graag vragen om samen met een instructrice een formulier in te vullen. Jouw gegevens worden opgestuurd naar de FNRS en je ontvangt een eigen FNRS ruiterpaspoort.

In dit paspoort kunnen wij jouw gereden wedstrijden en gemaakte theorietoetsen bijhouden. Je ontvangt elk jaar een jaarzegel, welke je in jouw ruiterpaspoort kunt plakken.

http://www.veiligpaardrijden.nl