HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Eerste paardrijles

De eerste paardrijles

Wat leuk! Je hebt besloten om te beginnen met paardrijden. Wat ons betreft de beste keuze die je hebt kunnen maken, qua sport!

Al het begin is moeilijk, daarom bieden wij beginnende ruiters ( vanaf 8 jaar) vijf privélessen aan. In deze vijf lessen wordt je uitgelegd hoe je op moet zadelen, en proberen we je zoveel mogelijk uit te leggen hoe een paard op dingen reageert. Tijdens het rijden leer je de gangen stap, draf en galop. Eerst aan de longeerlijn, en al snel zal je zelf over de hoefslag rijden. ( We horen je denken ‘hoefslag, wat is dat!? Dit wordt je allemaal geleerd tijdens de lessen).

Na de eerste vijf privélessen mag je mee rijden in een groepsles. Je wordt ingedeeld in een les, wat past bij jouw leeftijd en niveau. Blijken deze vijf lessen nog niet voldoende zijn geweest, om mee te kunnen draaien in een groepsles; dan kun je nog even verder met de privélessen.

Tijd om je klaar te maken voor je eerste les.

Het is belangrijk om te weten wat voor outfit je aan moet. We sommen het even voor je op:

  • Cap ( de eerste vijf lessen mag je een cap van ons lenen)
  • Paardrijbroek of een strakke (elastische) broek zonder naden
  • Een sluitend shirtje of trui ( zonder capuchon!) is de beste optie. Rijd nooit met een jas of vest open. Een paard kan schrikken van het geflapper.
  • Stevige, hoge schoenen met een sterke, doorlopende zool en een kleine hak. Stap nooit met sportschoenen of gympen op het paard!

Ga je na de eerste vijf lessen door met paardrijden, dan dien je paardrijlaarzen of jophurs met chaps te dragen tijdens de les.

De kleding is gefikst; op naar de manege!

Bij binnenkomst ( een half uurtje voor je les) meld je jezelf aan bij de bar. De instructrice zal jou wegwijs maken binnen onze manege. Samen kunnen jullie een passende cap uitzoeken, als je deze nog niet zelf hebt.  Daarna is het tijd om samen met je instructrice het paard te poetsen, te zadelen en op te stijgen.

Heel veel succes en rijplezier!