HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Instructie

Instructie

Sandra Jansen

Vanaf haar twaalfde loopt Sandra al op onze manege rond. Hoe oud zij inmiddels is, dat verklappen we natuurlijk niet. Sandra is hier begonnen als beginnende manege ruiter, en inmiddels hét aanspreekpunt van de manege.

De passie van Sandra gaat uit naar de voltige sport. Zij traint dan ook meerdere teams op zowel nationaal als internationaal niveau. 

Haar grote vriendelijke reus Sepp mocht vaak mee op voltige wedstrijd. Daarnaast zijn zij samen Z1 geklasseerd in de dressuur. Inmiddels geniet Sepp van zijn pensioen. 

Dit betekend niet dat Sandra niet meer rijd. Onder andere is zij vaste amazone van de Friese dekhengst Gerben.

Brandien den Hartog


Brandien werkt sinds 1997 bij Manege De Nieuwe Heuvel. Naast alle privé- en groepslessen die zij geeft, heeft zij in deze periode meerdere dekhengsten gereden. O.a. met Take 455 behaalde zij de klasse ZZ-Licht. Op dit moment traint zij de jonge merrie Wietse, van dhr. Vrolijk.

Doe jij tijdens de lessen goed je best? Dan kan het maar zo zijn dat je het compliment ‘waaat goeeed’ krijgt. Brandien is namelijk erg fan van de uitspraak van Martien Meiland. 

Voor vele klanten is Brandien niet meer weg te denken, van ons bedrijf. Wat ons betreft een mooi compliment! 

Naomi van den Broek

In 2019 heeft Naomi de opleiding paardenhouderij afgerond op het Aeres Barneveld. Direct heeft zij de bevoegdheid om les te geven behaald.

Als klein meisje is Naomi hier begonnen met paardrijden. Haar eerste les was op Martine, dit is de moeder van o.a. Nico, Nemo en Bartje. Inmiddels leidt zij ons (nieuwe) manegepaarden en pony’s op om vervolgens in de lessen te laten meelopen.

Ga jij op ponykamp? Dan zal Naomi je begeleidster zijn. Naast de leuke, leerzame lessen is er zeker genoeg tijd voor gekkigheid. Een muziekje hard aan, en dansen bovenop de tafel; dat zit er zeker in bij de ponykampen van Naomi!

Hanneke Berkhout

Ook Hanneke is sinds haar jongere jaren al te vinden bij ons op de manege!

Onze manege pony Nico heeft haar de beginselen geleerd van het paardrijden. En inmiddels heeft Hanneke haar eigen kleine kudde. Haar voorkeur gaat uit naar vossen merries. Ken jij het spreekwoord: merrie en vos, steekje los? Wie weet passen deze paarden daarom zo goed bij Hanneke, want niets is deze instructrice te gek!

Hanneke is niet alleen te vinden in de dressuurring, maar regelmatig vliegt zij over hoge hindernissen heen. Ook pakt ze graag een crosslesje mee. Deze ervaring zorgt voor veel afwisseling in haar lessen.

Cora Stokman

Cora is voornamelijk te vinden aan de andere kant van ons bedrijf. Hier rijdt zij de handelspaarden, dekhengsten en helpt zij mee op stal. Dit laatste is natuurlijk goed te zien aan haar enorme spierballen.

Maar Cora geeft ook graag les! Vandaar dat zij enkele manegelessen heeft overgenomen. Naast het lesgeven is Cora officieel jurylid bij de KNHS. Je kunt haar dus alle ins en outs vragen wat betreft wedstrijden.

Cora heeft een eigen paard genaamd Here I am. Met deze knappe merrie is zij aan het oefenen voor het ZZ-Licht. Heb jij hen al eens samen zien dansen door de baan?

Ria Hiensch

Een paardenvrouw in hart en nieren! Al jaren lang geeft ze zowel groeps-als privélessen. Op dinsdagavond is Ria bij ons te vinden. Daarnaast is Ria springjury en FNRS jurylid, dus doe een goed woordje bij haar. Wie weet kun je een extra puntje scoren, bij je volgende wedstrijd!

Heb jij nieuwe rijkleding nodig of advies voor laarzen? Ook dan kun je bij haar terecht, doordeweeks is ze namelijk werkzaam bij ’t peerdewinkeltje!