HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Instructie

Instructie

Sandra Jansen

Ontmoet onze instructrice Sandra Jansen; zij is het aanspreekpunt van de manege. Heb je een vraag? Dan zal Sandra je verder helpen.

De passie van Sandra gaat uit naar de voltige sport. Ze houdt zich dan ook met vele aspecten binnen de sport bezig. Sandra is namelijk officieel voltige jury, zij neemt deel aan het voltigeforum  en  traint o.a. kinderen uit het talentenplan. Natuurlijk geeft ze ook voltigetraining bij ons op De Nieuwe Heuvel.

Maar de dressuur is ook voor Sandra weggelegd. Ze traint Tjebbe 500 en brengt hem uit op wedstrijd. Tjebbe is een paard wat zich 100% geeft, wanneer je zijn vertrouwen hebt gewonnen. Dit is wat Sandra zo leuk aan hem vind.

Waar Sandra is, daar is Ginny. Ginny is een kruising sheltie x keeshond en lijkt stiekem een beetje op een klein vosje. Ze mag regelmatig mee naar de manege en vind het hier onwijs gezellig.  Heb jij al wel een balletje voor haar gegooid?

Brandien den Hartog

Brandien werkt sinds 1997 bij Manege De Nieuwe Heuvel.

Vele klanten zijn jaren geleden bij Brandien in de lessen terecht gekomen, en willen hier voor geen goud meer weg. Qua groepslessen geeft Brandien les op de donderdagavond, vrijdagochtend aan de welbekende (zoals zij zichzelf noemen) ‘huisvrouwen’ groep en verder geeft ze les op de zaterdag.

Om de groepslessen heen geeft Brandien veel privélessen. Daarnaast rijdt ze natuurlijk zelf ook. Op dit moment rijd zij de Hengst Tiede 501.  Brandien heeft vele hengsten mogen rijden en opleiden. Hierdoor heeft zij onwijs veel ervaring op gedaan.

Wat Brandien één van de leukste ervaringen vond, wat ze met de paarden van hier mocht doen? Paardrijden in Amsterdam op de Dam! Want wie kan dat nou zeggen?

Naomi van den Broek

Al enige tijd is Naomi gediplomeerd instructrice. Ze leert jullie graag alle fijne kneepjes van het rijden.

In 2023 kwam een meisjesdroom uit, toen kocht ze namelijk haar eigen Fjord Norvyn. Norvyn staat bij De Nieuwe Heuvel op stal, dus jullie kunnen hem bewonderen. Samen stelen ze de show in de wedstrijdring, waar Naomi Norvyn zijn fjordenstreken goed onder controle weet te houden.

De reden waarom Naomi zo gek is geworden op Fjorden? Dat komt natuurlijk door onze lieve Wieteke. Wieteke is inmiddels met pensioen, maar heeft vele harten gestolen hier op de manege, zo dus ook die van Naomi

Denise Robbers

Het is niet gek dat Denise zo gek is op paarden. Van baby af aan werd zij al meegenomen naar De Nieuwe Heuvel. Bijna 20 jaar geleden kwam ze zelfs hier met haar ouders en broers op het terrein wonen.  Inmiddels woont ze op zichzelf maar het voelt hier nog wel als haar thuis.

Denise werkt fulltime maar ze verdeeld haar uren over de manege en het horecagedeelte. Dit houdt het werk divers. Naast het werk maakt Denise tijd voor haar pony Indy en paard Frodo. Indy is met welverdiend pensioen. Maar Frodo zet zijn beste beentje voor tijdens de dressuur-en voltigelessen. Beide disciplines starten ze in het M.

Voordat Indy met pensioen ging, ging Denise elke week trouw naar springles.  Je kunt van Denise dus op alle vlakken binnen de paardensport leren.

Hanneke Berkhout

Hanneke is onze specialist wat betreft paardenwelzijn, zij heeft namelijk (naast haar papieren voor het lesgeven) de opleiding Animal Sciences gedaan en behaald.  Doordeweeks adviseert Hanneke diversen bedrijven over het juiste paardenvoer. En in het weekend versterkt ze ons team.

Haar zaterdag-‘kindjes’ zijn onwijs gek op haar. Niets is namelijk te gek voor Hanneke in de les. Vaak verrast ze hen met diversen opdrachten of activiteiten waardoor je beter leert paardrijden.

Hanneke heeft haar eigen kleine kudde, met als leider de kleine shetlander Adje. Kiwi is de mama in het gezelschap. Samen met Kiwi rijdt Hanneke op dit moment ZZ-licht en springen ze een rondje 1.00meter op hun gemak.  Hanneke heeft Kiwi helemaal zelf opgeleid en dit is ook het plan met de andere twee paarden welke nog tot de kudde behoren. Deze twee jonkies zijn overigens ook zelf door Hanneke gefokt!

Je kunt uit dit verhaal wel opmaken dat paarden echt Hanneke haar passie is.