HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Dekvoorwaarden

Dekvoorwaarden

Wij komen zonder bijkomende kosten bij u aan huis insemineren. Op zondag reizen wij niet. U kunt wel sperma bij ons afhalen of op laten sturen (voor eigen rekening). De merrie kan ook op ons station worden geïnsemineerd.

Inseminaties dienen uiterlijk 1 dag van tevoren telefonisch bij ons worden aangemeld. Het is belangrijk dat u bij het aanmelden van een nieuwe merrie het paspoort of papier paraat houdt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan bij de registratie van de dekking. Sperma voor zondag graag zaterdag voor 17.00 uur bestellen

Het sperma van de hengsten is van maandag t/m zaterdag door het gehele land te ontbieden tot 1 september 2019.

Alle dekgelden zijn exclusief stamboekafdrachten en exclusief 9% BTW. Gust gebleven merries krijgen 30% reductie, te verrekenen in het jaar volgend op de dekking.

Veterinaire begeleiding en Stalling

De veterinaire begeleiding is in handen van een erkend Paarden Dierenarts.

Stalling voor de merries bij de hengst:
Paard: € 8,50 per dag

Paard met veulen: € 11,50 per dag.

Het risico tijdens transport of verblijf en bij de inseminatie is voor de eigenaar van de merrie. De ter dekking aangeboden merries dienen te zijn ingeënt volgens de richtlijnen van FEIF (basisenting en jaarlijkse enting).

Begeleidingspakket:

U betaald eenmalig een pakket van € 125,00 (excl. BTW). Hiervoor worden alle eicel-controles en echoscans die nodig zijn, tot 8 weken na de laatste dekking, bij ons op het station uitgevoerd. Voor dit pakket geldt dat eventuele behandelingen en medicijnen niet zijn inbegrepen.

Please contact us about frozen semen of our wide selection of quality Friesian Stallions.