HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Hengst Paddox

Ras: KWPN
Geboortedatum: 1997
Stokmaat: 1.70 m
Rasnummer:
Fokker: M.G. van Baalen, Gellicum

Dé dressuurhengst bij uitstek. Paddox voert aan moederszijde het bloed van de dressuurvererver Darwin, die net als Ferro zelf internationaal furore maakte. Met de enorme dressuur aanleg die Paddox zelf vertoont is de grondslag aanwezig om in de toekomst aan de top te komen. Paddox maakte zijn dressuurbelofte tijdens het verrichtingsonderzoek meer dan waar, hij scoorde hoog voor zijn aanleg en excelleerde zelfs met zijn galop. Paddox eindigde als beste dressuurhengst van zijn jaargang.

Het karakter van Paddox is zeer goed, de vriendelijke hengst is werklustig en kijkt helder de wereld in. De mooie Ferro-zoon imponeerde tijdens de PAVO-cup in Ermelo. Paddox eindigde als 2e in de finale en werd daarbij gehuldigd als beste 4-jarige hengst van 2001. In 2002 nam Paddox deel aan het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Het protocol van de internationale vakjury sprak van een zeer krachtig en veelbelovend paard met een goede bouw, een mooi front en sterk gebruik van het achterbeen. Temidden van een sterk deelnemersveld bezette hij een fantastische 7e plaats in de finale.

In 2003 wist Paddox zich andermaal te qualificeren voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Nadat Marijke Folmer Paddox naar een formidabele 1e plaats reed in de kleine finale, werd het succesvolle duo 6e in de grote finale. Het behoeft geen betoog dat Paddox zich ruimschoots heeft bewezen in de sport.

Nagenoeg alle dressuurproeven waaraan Marijke Folmer en Paddox in 2004 en 2005 deelnamen werden met een overwinning afgesloten.

Heeft u vragen over de kosten van diepvriessperma, neemt u dan contact met ons op.

Stamboek