HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA
Image Alt

Hengst Alwin 469 Sport Preferent AAA

Hengst Alwin 469 Sport Preferent AAA

Ras: Fries
Geboortedatum: 2008
Stokmaat: 1.70 m
Fokker: B.L. Brouwer, Zandhuizen

Alwin 469 Sport Preferent! Deze titel kreeg hij tijdens de hengstenkeuring in 2022 terwijl hij omringt werd door een kleine selectie van zijn vele succesvolle nakomelingen! Stempelhengst Alwin 469 heeft zich bewezen als keurings- en sportpaarden vererver.  Zijn teller staat momenteel op een uitzonderlijke Sterpercentage van 67% bij de merries, 5 Model-, 24 Kroonmerries en 15 Sportpaarden. Daarbij heeft hij zijn goedgekeurde zonen: Tiede 501, Dedmer 519 en kleinzoon Hilbrand 525.

Alwin 469 is al jaren een publiekslieveling, overal waar hij komt maakt hij er weer een uitzonderlijke show van. Aan de hand, onder het zadel en in de lange lijnen, laat hij een ruime stap en een spectaculaire draf zien. Alwin 469 en Tiede 501 staan samen bovenaan van de fokwaarde index exterieur. Gitzwart, enorm veel behang, een heel fraai silhouet, een vriendelijk hoofd en altijd bereid om de show te stelen.

Alwin 469 heeft iets speciaals. Maar vooral zijn torenhoge fokwaarden maken hem tot een populaire partner in de fokkerij. Hij vererft een ruime, krachtige beweging en zijn nakomelingen blijven opvallen in de keuringsbaan en in de sport.

Wilt u uw merrie berekenen met een hengst uit het vat? 

 

U gaat naar het leden portaal van de KFPS.

Hier gaat u naar uw merrie toe en klik vervolgens op: inteelt berekenen.
Nu bent u automatisch in de “hengstendatabase” . U moet dit veranderen in ‘Geavanceerd’
U tikt bij “flexibel zoeken” de naam van de hengst in die u wilt berekenen: bijv. Lammert 260.

U zal zien dat deze nu tevoorschijn komt. Klik op deze hengst en er zal een berekening worden gemaakt.  

Stamboom