HENGSTENSTATION

Telefoon:
0318–483284

MANEGE

Telefoon:
0318–483933

SOCIAL MEDIA

Dierenarts seminar

Dierenarts seminar

Datum: 28 september 2020

Tijd: 09:00

Locatie: De Nieuwe Heuvel

Wegens groot succes herhaalt Repro Academy – van Voortplantingspraktijk Paard – op maandag 28 september 2020, haar jaarlijkse cursus met wet labs. Dit zal deze keer plaatsvinden op De Nieuwe Heuvel, te Lunteren. Vijf ervaren en gerenommeerde sprekers/practici zullen de theorie en praktijk belichten.

Tijdens de wet labs worden merries onder begeleiding gescand, baarmoederbiopten en slijmmonsters genomen en  beoordeeld. Bovendien worden casuïstieken (eigen of die van de sprekers), en/of gynaecologische vraagstukken uit de praktijk, in kleine groepjes besproken.  

De basic merriebegeleiding zal behandeld worden waarbij niet alleen de dagelijkse maar ook de uitdagende gevallen aan bod komen. Verschillende materialen en technieken bij het nemen van slijmmonsters (voor bacteriologisch onderzoek en cytologie), zoals small volume lavage en het gebruik van de cytobrush, worden besproken en geoefend op de merrie. Evenals het prepareren van monsters voor verzending en beoordeling (Diff Quick).  Vervolgens worden de respectievelijke therapieën, waaronder het flushen en dichtzetten van de merrie, besproken en geoefend.